Home » Weerstand tegen huisvesting internationale medewerkers op Poort van Dronten
Dronten

Weerstand tegen huisvesting internationale medewerkers op Poort van Dronten

Flevopost, 12 december 2023 – Bewoners van bedrijfswoningen aan de Amstel in Dronten zijn overvallen door de plannen voor drie locaties voor de huisvesting van internationale medewerkers bij hen in de buurt. De gemeente maakte twee weken geleden bekend met een voorstel naar de gemeenteraad te komen om dergelijke huisvestingen toe te staan.

Huisvestingslocaties

Het gaat om een locatie aan de Bruggepoort, goed voor 300 internationale medewerkers, en een locatie aan de Poort van Dronten, ook goed voor 300 mensen. Daarnaast zou er aan de Kromme Rijn een locatie voor 150 arbeidsmigranten kunnen komen. Bewoners van bedrijfswoningen aan de Amstel zijn geschrokken en vragen zich af waarom ze niet zijn meegenomen in dat besluit.

In het geheim

Ook de vertegenwoordiging van ondernemers in Dronten, de OVDD (Ondernemersvereniging De Driehoek), voelt zich overvallen door het nieuws. Naar aanleiding daarvan is er overleg geweest met de wethouders Peter van Bergen en Siert Jan Lap.

Daarin is uitgelegd dat de gemeente geen andere keus had dan dit voorstel achter gesloten deuren uit te werken. De locatie op de Bruggepoort maakt namelijk onderdeel uit van een deal met familie De Regt, die in Dronten-Noord diverse studentenhuizen heeft. Daarvan willen zij er 13 opgeven, goed voor 80 studenten, in ruil voor onder andere de mogelijkheid op twee locaties huisvesting voor 300 internationale medewerkers te kunnen realiseren. De Bruggepoort is daar de ene locatie van, een locatie aan de Colijnweg is de andere. Die deal moest juridisch wel in het geheim worden voorbereid. Met de deal moet de overlast van studentenhuizen in Dronten-Noord verminderd worden.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×