Home » De ontslagen arbeidsmigrant belandt in het bos
In de media

De ontslagen arbeidsmigrant belandt in het bos

NRC 27 oktober 2023 – Arbeidsmigratie.  Wanneer arbeidsmigranten worden ontslagen, verliezen ze vaak ook hun woonplek. In de Scheveningse Bosjes leven tientallen dakloze arbeidsmigranten in tenten.

Arbeidsmigranten zijn deze verkiezingen vaker onderwerp van gesprek. Kabinet-Rutte IV viel deze zomer nadat coalitiepartijen het niet eens werden over maatregelen om asielmigratie terug te dringen. Deze eeuw kwamen er echter twee keer zo veel arbeidsmigranten als asielzoekers naar Nederland. De laatste vijftien jaar is het aantal arbeidsmigranten in Nederland verviervoudigd.

In hun verkiezingsprogramma’s spreken het merendeel van de partijen over maatregelen om arbeidsmigratie terug te dringen. Veel partijen noemen de woningnood en slechte woonomstandigheden van arbeidsmigranten ook als reden hiervoor. Zo schrijft de VVD dat arbeidsmigranten „te vaak onder slechte omstandigheden met velen bij elkaar gepropt in te kleine ruimten” leven, en stelt GroenLinks-PvdA dat „arbeidsmigratie extra druk op het tekort aan betaalbare woningen legt”.

Naar het originele bericht
×