Home » De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar de veiligheid van arbeidsmigranten in Nederland
Arbeidsmigranten Horst aan de Maas

De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar de veiligheid van arbeidsmigranten in Nederland

De focus van het onderzoek ligt op voorvallen op het werk. De Onderzoeksraad stelt een thematisch onderzoek in, waarbij meerdere voorvallen met arbeidsmigranten worden onderzocht. Het onderzoek is verder gericht op aspecten die gekoppeld zijn aan het werk van arbeidsmigranten, zoals de huisvesting en het vervoer van en naar het werk.

De aanleiding voor het opstarten van dit onderzoek is dat er zich met regelmaat voorvallen voordoen waarbij arbeidsmigranten betrokken zijn. Ondanks verschillende initiatieven in de afgelopen jaren om arbeidsmigranten beter te beschermen worden zij nog steeds – vaker dan andere werknemers – geconfronteerd met onveilige situaties. Arbeidsmigranten in Nederland zijn veelal niet zelfredzaam, doordat ze de taal niet spreken, de Nederlandse regelgeving niet kennen en geen sociaal netwerk hebben. Dit maakt arbeidsmigranten voor hun veiligheid in grote mate afhankelijk van anderen.

Onderzoeksraad-voorzitter Chris van Dam: “Arbeidsmigranten in Nederland worden regelmatig blootgesteld aan risicovolle situaties op het werk. Daarbij gebeuren ook ongelukken. We onderzoeken waar het schort aan de veiligheid van arbeidsmigranten en kijken op welke punten dit verbeterd kan worden.”

De Onderzoeksraad roept arbeidsmigranten die onlangs op het werk een ongeval hebben gehad, of anderen die informatie hebben over een ongeval waarbij een arbeidsmigrant betrokken was, op om de Onderzoeksraad te informeren door te mailen naar onderzoekarbeidsmigranten@onderzoeksraad.nl.

https://onderzoeksraad.nl/onderzoeksraad-start-onderzoek-naar-veiligheid-van-arbeidsmigranten/

View on Facebook

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×