Home » Campus voor 2500 arbeidsmigranten in Lelystad
Informatief

Campus voor 2500 arbeidsmigranten in Lelystad

Omroep Flevoland, 9 november 2024 – Van der Valk Investments (VDVI) wil naast het Van der Valk hotel in Lelystad een campus bouwen voor zo’n 2500 arbeidsmigranten. Plannen daarvoor liggen bij de gemeente.

Het college van B&W lijkt daar positief over. In een brief aan de raad schrijft het college dat het initiatief voortkomt uit de acute uitdaging die Lelystad heeft op het gebied van huisvesting van arbeidsmigranten. Door een tekort aan passende opvang ontstaat er overlast in woonwijken. Het gaat bijvoorbeeld om illegale kamerverhuur. De komst van de campus moet die problemen oplossen.

Het complex krijgt de naam International Campus Lelystad en bestaat uit meerdere gebouwen met maximaal vier bouwlagen. Er komt een ontvangstruimte met een informatiebalie, een kleine supermarkt en kleinschalige horeca. Ook komen er recreatievoorzieningen en mogelijkheden om binnen en buiten te sporten.

Het complex moet in het bosgebied naast het hotel komen. De grond is van de gemeente, maar in 2016 is VDVI het eerste recht van koop toegezegd. Voordat er gebouwd kan worden moet er een haalbaarheidsonderzoek worden uitgevoerd. Dat moet binnen acht maanden zijn afgerond.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×