Home » Boswachter Hans zet zich in voor daklozen en kan inmiddels beter menswachter worden
In de media

Boswachter Hans zet zich in voor daklozen en kan inmiddels beter menswachter worden

Hart van Nederland, 5 maart 2024 – Eigenlijk is hij gastheer voor de parken en bossen van Den Haag, maar nu houdt hij zich steeds meer bezig met de oost Europese dak- en thuislozen die daar hun slaapplek vinden. Boswachter Hans van Poperingen is nu meer ‘menswachter’ dan boswachter geworden.

Gedogen

Vaak wordt een arbeidsmigrant die zijn baan kwijtraakt ook meteen uit zijn huis gezet, vertelt de boswachter. “‘Voor hen tien anderen’, wordt vaak gedacht vanuit zo’n bedrijf. Als ze geen werk hebben, dan hebben ze ook geen woning meer. Ze raken door alles het perspectief kwijt waardoor ze naar de drank en drugs grijpen, wat het niet beter maakt.”

We kunnen deze mensen niet wegdenken.

Hans

De dakloze arbeidsmigranten zoeken dan naar droge plekken om te kunnen overnachten. Die vinden ze vaak in de bossen en parken bij Hans. “In Nederland hebben we de regel dat er niet buiten geslapen mag worden. Alleen voor sommige mensen kan het bijna niet anders.”

Hans moet het in sommige gevallen dan ook gedogen. “Daar houd ik niet van, maar we kunnen niet anders. We kunnen deze mensen niet wegdenken.”

Lees hier verder (origineel bericht)
×