Home » Bijna 200 inwoners in Sluiskil hebben er genoeg van: petitie tegen nóg meer flexwoningen
Sas van Gent

Bijna 200 inwoners in Sluiskil hebben er genoeg van: petitie tegen nóg meer flexwoningen

PZC, 1 februari 2024 – In Sluiskil zijn volgens een kleine tweehonderd inwoners te veel flexwoningen. Met een petitie wilden ze de gemeenteraad donderdagavond laten weten dat er een rem moet komen op de huisvesting van arbeidsmigranten.

De inwoners overhandigden – met steun van de SP – de petitie donderdagavond, vlak voordat de gemeenteraadsvergadering begon. ‘In Sluiskil ervaren bewoners een zorgwekkende opmars van beleggers en huisjesmelkers die woningen opkopen en deze verhuren aan arbeidsmigranten. Deze ontwikkeling leidt ertoe dat straten bijna volledig worden overgenomen door arbeidsmigranten, wat aanzienlijke gevolgen heeft voor de leefbaarheid van het dorp’, staat in de petitie. De gemeente Terneuzen erkent dat er snel iets moet gebeuren.

Veel ergernis in de woonwijken

Mensen die korter dan vier maanden voor werk in de regio verblijven, moeten volgens wethouder Frank van Hulle naar een short-stay-locatie, oftewel een centrale plek voor arbeidsmigranten, worden verwezen. Daar zijn er nu twee van in de Kanaalzone: eentje in Terneuzen en eentje in Sluiskil. Ook is er een plan voor een complex aan de rand van Zandstraat. Wie hier langer dan vier maanden is voor werk, moet in een flexwoning in een woonwijk terechtkunnen. Al weet Van Hulle ook dat dit gepaard kan gaan met overlast. Tuinen en woningen die slecht worden onderhouden, veel geparkeerde auto’s in smalle straatjes…. Het leidt al snel tot ergernis van inwoners.

Lees hier verder (origineel bericht)


Tags
×