Home » Bewoners van vier huizen tussen de oprit van de A28 en de ruisende rijksweg bij de Lichtmis, vrezen voor hun veiligheid, privacy en rust met de komst van een Polenhotel op de plek van voormalig kiprestaurant Piri Piri
Rouveen

Bewoners van vier huizen tussen de oprit van de A28 en de ruisende rijksweg bij de Lichtmis, vrezen voor hun veiligheid, privacy en rust met de komst van een Polenhotel op de plek van voormalig kiprestaurant Piri Piri

Meppeler Courant, 21 december 2023 – Aan de ene kant raast het verkeer van de A28 voorbij, aan de andere kant ligt de oprit van de A28. Ertussenin staan vier huizen én voormalig kiprestaurant Piri Piri. Een ontwikkelaar wil dit pand platgooien om er honderd arbeidsmigranten te huisvesten. Bewoners zijn verbolgen.

Het is op z’n minst een aparte plek. Vier huizen in één blok, ingeklemd tussen het asfalt en het zoemende verkeer. Je zou zeggen: horen en zien vergaat de bewoners, maar niks is minder waar. Er heerst een lawaaiige rust. Binnen is het heerlijk stil en buiten? „We zijn het verkeer zo gewend, dat we verontrust opkijken als er een file staat en het rustig is”, zegt bewoonster sinds 20 jaar, Yvonne Leise (63). „We zijn verknocht aan ons buurtje.”

Grote zorgen

Een zorgenbrief namens de buurt, ook ondertekend door omliggende bedrijven, ging al naar de gemeente Staphorst. „We gaan bezwaar maken”, zegt Jan. „Honderd personen is veel te veel. Als het nu om 25 mensen zou gaan, was het een ander verhaal. Natuurlijk moeten die mannen ergens verblijven. We vrezen voor onze privacy, onze veiligheid en onze rust. Er is hier geen enkele voorziening. Al die mannen hebben ook allemaal auto’s. Waar moeten die staan? Dit is een eenrichtingsweggetje. We hebben als buurt het gevoel dat er over ons heen wordt gelopen.”

Lees hier verder (origineel bericht)
×