Home » Bewoners Brabants buurtschap slepen gemeente Boxtel voor rechter om huisvesting arbeidsmigranten tegen te houden
Liempde (Boxtel)

Bewoners Brabants buurtschap slepen gemeente Boxtel voor rechter om huisvesting arbeidsmigranten tegen te houden

Volkskrant, 9 april 2024 – Een groep bewoners uit het Brabantse Vrilkhoven vecht dinsdag voor de bestuursrechter in Den Bosch de vergunning aan die de gemeente Boxtel heeft afgegeven voor een huisvestingscomplex voor 400 arbeidsmigranten in het buitengebied van hun buurtschap.

Geen enkele inspraak

De huisvesting van de arbeidsmigranten, vooral bedoeld voor de nabijgelegen megaslachterij van Vion, is gepland op het terrein van een voormalige kippenboerderij. Het perceel van de oude kippenfarm werd eind oktober 2022 al opgekocht door een uitzendbureau voor arbeidsmigranten. De gemeente Boxtel verleende vorig jaar in het voorjaar een huisvestingsvergunning. ‘Alles lijkt bijna in het geheim geregeld, zonder dat wij als omwonenden er iets van wisten, laat staan er inspraak in hadden’, meent een woordvoerder van de buurtschapbewoners.

Symbool van onvrede in het land

Het verzet van de Brabantse buurtschap Vrilkhoven kreeg landelijke bekendheid. Het werd een symbool van de toenemende onvrede in het hele land met niet alleen de manier waarop arbeidsmigranten worden gehuisvest, maar ook worden uitgebuit en misbruikt voor werkgelegenheid in sectoren waarvoor Nederlandse werknemers hun neus ophalen.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×