Home » Arbeidsmigranten verblijven illegaal op vakantiepark in Hoogersmilde
Informatief

Arbeidsmigranten verblijven illegaal op vakantiepark in Hoogersmilde

RTV Drente, 5 juli 2024 – In vijftien chalets op een vakantiepark in Hoogersmilde worden illegaal arbeidsmigranten ondergebracht. De gemeente heeft een brief naar de ondernemer gestuurd met een waarschuwing hierover.

Op het vakantiepark aan de Bosweg in Hoogersmilde mogen chalets niet bewoond worden, die mogen alleen recreatief gebruikt worden. Binnen een maand moeten de arbeidsmigranten uit de chalets zijn. Zo niet, dan wordt er een last onder dwangsom opgelegd. Dat zegt wethouder Jan Schipper (CDA) op vragen van de VVD in de gemeenteraad.

Dat zal niet de eerste keer zijn voor de ondernemer. Eerder dit jaar kreeg hij al zo’n last onder dwangsom omdat bij de bouw van de chalets meerdere bomen illegaal had gekapt.

Eerdere zorgen

Omwonenden vreesden eerder al dat de nieuwe chalets gebruikt zouden worden voor arbeidsmigranten. De VVD stelde daar eerder vragen over aan de wethouder. Die zei dat er goed contact was met de ondernemer en dat hem duidelijk was gemaakt dat arbeidsmigranten er niet gehuisvest mogen worden.

De gemeente heeft ook contact gezocht met Level One Uitzendbureau, waar de arbeidsmigranten voor werken. “Zij waren niet op de hoogte van de situatie en pakken dit verder intern op.”

Lees hier het originele bericht
×