Home » AI helpt werk in slachthuizen te automatiseren
Informatief

AI helpt werk in slachthuizen te automatiseren

Financieele Dagblad, 20 mei 2024 – Robots kunnen inmiddels een deel van de precisiehandelingen verrichten die in de slachterijen nodig zijn. Het lijkt de Amerikaanse vleesindustrie te lukken om machines het werk van mensen te laten overnemen.

Op de Amerikaanse Great Plains drijven op afstand bestuurde robots runderen de slachterij van agroconcern Cargill in. In vleesverpakkingsfabrieken overal in de VS maken robots producten klaar voor transport. Pluimveereus Wayne-Sanderson Farms gebruikt machines om kuikens in het ei te vaccineren – en ze een paar weken later te slachten. Het lijkt de Amerikaanse vleesindustrie – een van ’s werelds meest arbeidsintensieve sectoren – te zijn gelukt om machines het werk van mensen te laten overnemen.

In de koude, vochtige fabrieken is het personeelsverloop hoog

Enorm personeelstekort

De vleesindustrie wil al heel lang graag automatiseren. In de koude, vochtige fabrieken is het personeelsverloop hoog en personeelsbeleid was altijd al een constante uitdaging. Robotisering op commerciële schaal kan het tekort aan arbeidskrachten in de vleessector verminderen.

Lees hier verder (origineel bericht)
×