Home » Drollen, stank en (drugs)overlast: het blijft een smeerboel in de Musisgarage
Informatief

Drollen, stank en (drugs)overlast: het blijft een smeerboel in de Musisgarage

De Gelderlander, 22 mei 2024 – Welkom in Arnhem! De Musisgarage is voor veel bezoekers misschien wel dé entree van de stad. En dat is, al heel lang, bepaald geen fraai plaatje: drollen, stank en (drugs)overlast.

Je hoeft je autoportier maar op een kiertje te zetten en de stank komt je al tegemoet. Op de ‘kelderverdieping’ van de Arnhemse Musisgarage waan je je bijkans in een (nog niet schoongeveegd) dierenverblijf in Burgers’ Zoo, zo erg als het er stinkt. In een hoekje wordt de bron snel duidelijk. Er ligt een rijtje menselijke drollen, her en der geflankeerd door plasjes urine. Met uitgestrooide geurballetjes heeft iemand met goede bedoelingen de stank nog een beetje proberen te camoufleren. Dat is niet gelukt.

De groep (vervuilende) overlastgevers is divers. Zo zijn er de ‘reguliere’ daklozen die er de nacht doorbrengen én een groeiende groep arbeidsmigranten die hun baan zijn verloren – en daarmee ook een dak boven hun hoofd. ,,De parkeergarage bevalt blijkbaar goed als alternatief.”

Lees hier verder (origineel bericht)
×