Home » Hulp aan omwonenden

Hulp aan omwonenden

Wat doet de stichting voor bewonersgroepen?

Stichting Bewonersbelangen Arbeidsmigratie is een samenwerkingsverband tussen bewonersgroepen uit het hele land. Een samenwerking tussen burgers uit alle windstreken die zich zorgen maken over de gang van zaken rondom arbeidsmigratie en hiervan in hun woonomgeving veel last ervaren.

Wij, deze bewonersgroepen, werken samen om op lokaal en landelijk niveau invloed te kunnen uitoefenen op arbeidsmigratie. Via de stichting zijn burgers nu ook stakeholder op dit onderwerp. We denken en werken mee om te komen tot duurzame oplossingen voor de leefomgeving, voor arbeidsmigranten en voor brede welvaart.

Het is belangrijk dat wij kunnen meepraten wanneer het onze leefomgeving aangaat.

Deze steun bieden wij aan bewonersgroepen:

  • Leden van de stichting delen belangrijke tips en ervaringen met elkaar.
  • Wij ondersteunen aangesloten bewonersgroepen (leden) bij het doen van woo-verzoeken om daarmee belangrijke informatie inzichtelijk te krijgen en eventuele misstanden aan het licht te brengen.
  • Wij bieden gespecialiseerd juridisch advies tegen extra gunstige voorwaarden.
  • Wij doen onderzoek naar de impact van arbeidsmigratie, delen alle relevante berichtgeving hierover en onderhouden contacten met andere stakeholders. Bestuurders, hulporganisaties, journalisten. Als stichting zijn wij hierdoor extra ogen, oren én mond voor elke bewonersgroep.
  • Wij koppelen lokale bewonersgroepen aan pers en onderzoekers, en vice versa.
  • Wij zorgen voor extra bewustwording van de problematiek bij een groter publiek. Dat doen we door publicaties (website) en campagnes.

Bewoners die zich willen aansluiten kunnen via een mailbericht informatie aanvragen en zich eventueel aanmelden.

Meehelpen

Leden die willen meehelpen worden daartoe van harte uitgenodigd.

De Stichting Bewonersbelangen Arbeidsmigratie bestaat uit vrijwilligers die dit werk naast hun dagelijkse werkzaamheden doen. Er is veel te doen, zeker naarmate de stichting groeit, dus actieve leden zijn zeer welkom! 

Samen staan we sterk, en door samen te werken kunnen we het meeste bereiken voor een goede toekomst voor ons allen.

Stichting Bewonersbelangen Arbeidsmigratie is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling.

×