SNF, dat staat voor Stichting Normering Flexwonen. Het is een door de uitzendbranche in het leven geroepen keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten. Veel gemeenten hanteren het SNF-keurmerk als voorwaarde voor kwalitatief goede huisvesting voor arbeidsmigranten.
Dit is een interessant gegeven, want lang niet alle SNF-gecertificeerde verhuurpanden worden door bewoners of omgeving als kwalitatief ervaren. Het is daarom verstandig om actief het gemeentelijk beleid met betrekking tot de SNF-registraties in de gaten te houden.
Het SNF houdt een lokatieregister bij, waarin alle door hen gecertificeerde en goed bevonden verhuurpanden zijn opgenomen. Dit register is helaas niet extern toegankelijk. Wel is het mogelijk om het SNF-ledenregister in te zien. Je kunt het hier vinden: www.normeringflexwonen.nl/register
In dit register staan alle SNF-gecertificeerde uitzendbureaus en verhuurders vermeld. Hierin vind je dus terug wie bij jou in de buurt door SNF gecertificeerde huisvesting aanbiedt.
Waarom abonneren op meldingen?
Soms gaat er iets fout, bijvoorbeeld omdat bij een controle blijkt dat een uitzendbureau of verhuurder de huisvesting niet op orde heeft. Er kunnen bijvoorbeeld kwalitatieve tekortkomingen in de woonruimte zijn, maar een verhuurder kan ook niet alle woningen hebben aangemeld. Waardoor het bedrijf wel een certificaat heeft, maar toch bedden verhuurt die niet goed genoeg zijn volgens de norm. In zo’n geval geeft SNF eerst een waarschuwing, en controleert daarna opnieuw. Wanneer de situatie alsnog niet verbetert, zal SNF het lid schrappen uit haar bestand. Dit is een situatie die je als omwonende graag zou willen weten. Op meldingen van deze situaties kun je je eenvoudig abonneren.
Het SNF heeft een “attenderingsservice” waarmee je automatisch bericht krijgt als er iets wijzigt bij de door jou geselecteerde uitzendbureaus. Deze meldingsservice is onderaan de pagina van het register te vinden, of via deze link.
Deze service is gratis en houdt je perfect op de hoogte van de situatie in je eigen woonplaats. Zo deze manier ben je altijd op de hoogte van de meest actuele stand van zaken wat kan helpen bij, bijvoorbeeld, discussies met instanties.