Home » Zorgen om toename arbeidsmigranten in buitengebied Venray
Venray

Zorgen om toename arbeidsmigranten in buitengebied Venray

Venray – 

De Limburger, 8 december 2023 – Bewoners van het Venrayse buitengebied vrezen de komst van migrantendorpen. De laatste weken hebben 26 families hun zorgen per brief geuit bij de gemeente.

De zorgen zijn gebaseerd op de mogelijkheid om 400 buitenlandse werknemers op een locatie te huisvesten. Het beleidsplan dat de leefomstandigheden van arbeidsmigranten moet verbeteren, laat ruimte voor die mogelijkheid op het moment dat een agrariër met zijn bedrijfsactiviteiten stopt. Met 400 internationale werknemers op één locatie komt de leefbaarheid in het buitengebied onder druk te staan, menen de briefschrijvers.

Lees ook: Venray wil met 1500 slaapplaatsen erbarmelijke leefomstandigheden van arbeidsmigranten verbeteren

Hangijzer

Ander heet hangijzer is de mogelijkheid om arbeidsmigranten jaarrond op plekken te laten wonen waar normaal gesproken alleen seizoenswerk plaatsvindt. De gemeente wil juist gebruikmaken van de tijdelijke leegstand bij seizoentelers. „De woningnood is hoog en de ruimte is schaars”, licht de woordvoerder de keuze toe.

Lees ook: Venrayse politiek schrikt van hoog aantal arbeidsmigranten in gemeente

In Venray wonen naar schatting 8000 arbeidsmigranten. De gemeenteraad vergadert dinsdag 12 december over het beleidsplan.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×