Home » Huisvester arbeidsmigranten koopt voor miljoen grond bij woning eigenaar Frank van Gool in Venray
Venray

Huisvester arbeidsmigranten koopt voor miljoen grond bij woning eigenaar Frank van Gool in Venray

Venray – 

Het bedrijf Kafra, gespecialiseerd in woningbouw voor arbeidsmigranten, heeft in Venray voor een miljoen euro een stuk landbouwgrond gekocht, pal voor het huis van eigenaar Frank van Gool. Wat ermee gaat gebeuren, is onduidelijk. De gemeente acht de plek niet geschikt voor grootschalige huisvesting.

Op het stuk grond van in totaal bijna drie hectare op de hoek Merseloseweg/Hoenderstraat was een half jaar geleden de bouw van twintig tiny houses gepland. De gemeente stond achter het initiatief, dat in een vergevorderd stadium was. Er hadden zich al honderden gegadigden voor aangemeld.

Volgens Martha Lucassen, die bezig was met het plan voor de tiny houses, trok de eigenaar van de grond zich medio juni dit jaar terug toen bleek dat enkele omwonenden zich tot het uiterste zouden verzetten tegen de komst van de twintig woningen. Onder hen ook Frank van Gool, mede-eigenaar van Kafra, die vanuit zijn woning aan de Hoenderstraat uitkijkt op de bewuste grond, aldus Lucassen. „Als je een partij als Kafra tegenover je hebt, wordt het lastig plannen uit te voeren”, zegt ze.

Lees hier verder (origineel bericht)
×