Home » ‘Woonbeleid voor arbeidsmigranten niet doeltreffend’
Liempde (Boxtel)

‘Woonbeleid voor arbeidsmigranten niet doeltreffend’

Brabants Centrum, 29 maart 2024 – De Boxtelse oppositiepartijen willen dat het college van B en W zo snel mogelijk het beleid voor huisvesting van arbeidsmigranten gaat evalueren. CDA, PvdA-GroenLinks, VVD, D66 en SP verstuurden daarover vrijdag een gezamenlijke brief naar B en W: ze vinden de huidige opzet ‘niet doeltreffend of doelmatig’.

Eerder kraakten oppositiepartijen al een kritische noot over het huisvestingsbeleid. Het college wil dat er twee grootschalige complexen voor ieder vierhonderd buitenlandse werknemers worden gerealiseerd, waarvan die in buurtschap Vrilkhoven nu concreet is: zo kan een grote groep arbeidsmigranten van Boxtelse woonwijken daar naartoe verhuizen. D66’er Wiebe de Leijer noemde dit een ‘wassen neus’ tijdens de raadsvergadering van 24 oktober vorig jaar: toen bleek na vragen van zijn partij en CDA dat vrijkomende woningen weer gevuld kunnen worden met nieuwe arbeidsmigranten. De SP- en PvdA-GroenLinks-fractie trok vorig jaar op met een protest die bewoners uit de Liempdse buurtschap Vrilkhoven op de Markt hielden. Samen met de VVD probeerde de volledige oppositie in oktober nog de huisvestingsvergunning voor SBA Flex, die het complex in Liempde wil bouwen, te dwarsbomen in de raad. 

De oppositiepartijen slaan nu opnieuw de handen ineen, nu om ervoor te zorgen dat het college het beleid gaat evalueren. ,,Het beleid en de uitvoering huisvesting arbeidsmigranten is niet doeltreffend of doelmatig en niet zoals wij als raadslid van alle landelijke partijen dat bedoeld hebben. Er is sprake van voortschrijdend inzicht en er zijn landelijke ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmigratie. Vanuit onze controlerende rol vragen wij het huidige beleid huisvesting arbeidsmigranten zo spoedig mogelijk te evalueren”, schrijven de vijf fracties. Het college van B en W moet nog reageren.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×