Home » Wethouder wijkt niet van plan 400 arbeidsmigranten
Liempde (Boxtel)

Wethouder wijkt niet van plan 400 arbeidsmigranten

‘Geen slapeloze nachten, maar het houdt me enorm bezig’

Brabants Dagblad 13 oktober 2023 BOXTEL/LIEMPDE – Boxtel zet door met de huisvesting van 400 arbeidsmigranten in het buitengebied van Liempde. Zeer tegen de wens in van de 100 verontwaardigde bewoners van de buurtschap Vrilkhoven, waar het terrein direct aan grenst. Waar draait het om en hoe nu verder?

Het advies van de bezwaarcommissie was nog wel zo duidelijk: er is onvoldoende rekening gehouden met de belangen van de omwonenden. Trek het besluit om een vergunning te verlenen in en ga met de mensen in de buurtschap aan tafel. De bezwaarmakers vinden dat de huisvesting van 400 arbeidsmigranten veel te veel is en gevolgen heeft voor de leefkwaliteit en veiligheid in hun omgeving.

B en W schakelden vervolgens landsadvocaat Pels Rijcken in met de vraag om het dossier te bestuderen en advies uit te brengen. Dat is nu gebeurd, waarna het college vrijdag besloot de vergunning niet in te trekken.

1. Waarom zet de gemeente door?

Volgens wethouder Mariëlle van Alphen (Balans) komt het advies van de landsadvocaat er op neer dat het college goed heeft gehandeld en de meeste bezwaren ongegrond zijn.

Naar het originele bericht

1 opmerking

Klik hier om een opmerking toe te voegen
  • De omwonenden van de locatie zijn furieus. Ondanks dat de onafhankelijke adviescommissie heeft geconcludeerd dat er geen rekening is gehouden met de belangen van omwonenden en het besluit dus moet worden herroepen drukt het college nu door. “Als je als bestuurder merkt dat deze kwestie zóveel weerstand oproept, bij zoveel Boxtelaren, dus niet alleen de directe omwonenden, dan luister je toch naar je inwoners. Ook al geven 100 advocatenkantoren je gelijk, als je oog hebt voor de mede-inwoners dan wil je je gelijk op deze manier toch niet te nemen?”, aldus een verontruste buur.

    Het grote pijnpunt is dat er nooit een dialoog mogelijk is geweest, de buurt vecht al maanden noodgedwongen tegen de juridische macht van de gemeente.

×