Home » Wethouder overweegt strenge regels voor huisvesting van arbeidsmigranten te versoepelen
Informatief

Wethouder overweegt strenge regels voor huisvesting van arbeidsmigranten te versoepelen

AD, 17 juni 2024 – Er lopen nu veertien aanvragen voor huisvesting van arbeidsmigranten op het terrein van een tuinder, maar er is nog geen bed neergezet. De gemeente Westland gaat daarom de regels opnieuw tegen het licht gehouden, om te kijken of die niet veel te streng zijn.

Dat er na jaren van steggelen nog steeds geen arbeidsmigranten op percelen van tuinders wonen vanwaar ze lopend of op de fiets naar hun werkplek kunnen, is een grote frustratie van Peter Duijsens. Hij is fractievoorzitter van Westland Verstandig, de grootste partij in de Westlandse gemeenteraad. ,,Er liggen veertien aanvragen van tuinders die op dood spoor lopen vanwege de ingewikkeldheid van de regels en de eisen die ambtelijk worden gesteld.”

De drie proeven die Duijsens voorstelt zijn snel te realiseren, stelt hij. ,,Dat is laaghangend fruit, geen onzinnige plekken voor arbeidsmigranten. En dat is de bedoeling: praktisch denken om een stapje verder te komen. De regels zijn blijkbaar veel te ingewikkeld, het komt er gewoon niet van. In andere gemeenten gaat het veel soepeler. Er komt hier geen bed bij, terwijl er wel initiatieven vanuit de tuinbouw komen. Maar iedereen klaagt steen en been over de wijze waarop ze behandeld worden. Het kader is niet goed. De regels moeten worden aangepast en worden versoepeld zodat het wél kan.”

Lees hier verder (origineel bericht)
Tags
×