Home » Wat een slecht rapport Decisio!
Arbeidsmigranten Horst aan de Maas

Wat een slecht rapport Decisio!

Als dit met gemeenschapsgeld wordt betaald dan is dat wel kwalijk.

Met momenten is het tamelijk gekleurd, is zeer slap inhoudelijk, bevat veel aannames en er is veel vaag en open gelaten. Des te verder ik was met lezen des te meer begon ik te denken dat het niet klopt, als je iets opschrijft in een rapport om instanties te adviseren dan moet de inhoud ook kloppen lijkt me.

Hoe kun je oordelen dat de meeste werkgevers de huisvesting op orde hebben als je het niet ‘be’-oordeeld hebt.. Hoe kun je in het onderzoek opschrijven dat Nederlanders het werk niet willen doen zonder dit onderzocht te hebben? Hoe kun je oordelen (oftewel in dit geval de gemeentes adviseren) dat het belangrijk is om vanuit economisch perspectief bedrijven te ondersteunen bij het vinden van de juiste medewerkers. Hoe kun je adviseren dat arbeidsmigranten een onmisbare schakel vormen? Dit is niet objectief, was niet de vraag vanuit de gemeentes en lijkt zelfs invloeden vanuit de markt te hebben. “Werken aan beeldvorming”… dat heb ik eerder gehoord, propaganda. Wat mij betreft zou de markt dit onderzoek dan ook mogen betalen en zouden de gemeentes dit onderzoek niet als waar moeten aannemen.

Verder wil ik nog even aangeven dat de auteurs niet direct uit de buurt lijken te komen, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Dat is toch wel wat anders dan Noord-Limburg denk ik. Slechts één auteur heeft ook aan het onderzoek van 2020 meegewerkt maar deze auteur werkt nu al ergens anders. Dan zijn er nog twee auteurs met respectievelijk één en twee jaar ervaring.

Met dit alles in het achterhoofd twijfel ik heel erg aan de resultaten van het onderzoek. Temeer nog omdat er ook nog eens behoorlijk wat verschil zit in de resultaten. In het verleden is er een toename 12,3% per jaar geweest (paragraaf 2.1) en de verwachting is nu 0,9 – 1,7% per jaar (paragraaf 2.3). In 2020 (slechts 2 jaar geleden) hebben ze eenzelfde onderzoek gedaan en in dat rapport was de prognose veel, veel hoger… Ik twijfel aan de juistheid van dit, en ook nog eens helemaal anders opgezet onderzoek. Wat is waar? Kunnen jullie daar beleid op maken? Ik heb het idee dat het door de stagiair is gemaakt, ik leg dit onderzoek naast me neer.

Maar oordeel vooral zelf…

View on Facebook

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×