Home » Voormalige voetbalvelden op grens van Tilburg en Riel nieuwe woonlocatie arbeidsmigranten
Riel

Voormalige voetbalvelden op grens van Tilburg en Riel nieuwe woonlocatie arbeidsmigranten

Brabants Dagblad 28 september 2020 – RIEL Op de voormalige voetbalvelden op de grens van Tilburg en Riel komt mogelijk een logiesgebouw voor 424 arbeidsmigranten. Het stadsbestuur van Tilburg noemt de locatie ‘kansrijk’ voor dit doel. Maar de initiatiefnemer heeft er nog wel flink werk aan om tot een aanvaardbaar bouwplan te komen.

Grondeigenaar Demir heeft bij B en W van Tilburg al wel een positieve eerste beoordeling gekregen voor zijn ‘principeverzoek’ om een gebouw met in totaal 122 units en vijf bouwlagen neer te zetten. Projectontwikkelaar Roozen Van Hoppe werkt met hem samen.

Tien jaar

Demir wil de exploitatie van het complex uitbesteden aan een uitzendbureau dat werkt voor Tilburgse bedrijven. Het gebouw is bedoeld om tien jaar lang arbeidsmigranten, die er enkele maanden of langer verblijven, te huisvesten. Omwonenden zijn zaterdagochtend per brief geïnformeerd.

Tilburg staat voor de opgave om voor het jaar 2025 grootschalige huisvesting voor in totaal 3600 tot 5000 arbeidsmigranten te realiseren. Dat doet de gemeente niet zelf, maar laat ze over aan projectontwikkelaars of gebouweigenaren.

Naar het originele bericht
×