Home » Voormalig kiprestaurant de Piri Piri in Rouveen is in beeld voor de opvang van asielzoekers. De gemeente Staphorst, het COA en de eigenaar voeren gesprekken
Rouveen

Voormalig kiprestaurant de Piri Piri in Rouveen is in beeld voor de opvang van asielzoekers. De gemeente Staphorst, het COA en de eigenaar voeren gesprekken

Meppeler Courant, 18 april 2024 – Het college van B en W van Staphorst kijkt of er mogelijk asielzoekers opgevangen kunnen worden in voormalig kiprestaurant de Piri Piri aan de Schansweg in Rouveen. De gemeente voert daarover verkennende gesprekken met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en een projectontwikkelaar.

Arbeidsmigranten

Projectontwikkelaar Esprit uit Hellendoorn diende eerder het plan in om in het voormalige kiprestaurant op De Lichtmis arbeidsmigranten te huisvesten. Het oude etablissement zou dan plaats moeten maken voor een nieuw logiesgebouw voor honderd mensen.

Bewoner en min of meer woordvoerder van de negen bewoners die in een huizenblok achter het voormalige restaurant wonen, Jan Postma, reageert niet verrast op het nieuws. „Ik vind honderd arbeidsmigranten te veel en honderd asielzoekers dus ook. Dat verandert niet. Ik vind wel dat de gemeente ons als buurt laat bungelen. Eerst staat er een projectontwikkelaar op de stoep die het pand wil slopen en er arbeidsmigranten in wil huisvesten, nu zijn het weer asielzoekers. Ik hoop dat we nu eindelijk wel goed meegenomen worden in de plannen. Het is positief dat de wethouder persoonlijk is geweest. Ik verwacht wel dat de sloop en nieuwbouw doorgaan, want in dit pand kun je niemand huisvesten.”

Lees hier verder (origineel bericht)
×