Home » Vlissings college positief over twee locaties voor grootschalige huisvesting internationale werknemers
Vlissingen

Vlissings college positief over twee locaties voor grootschalige huisvesting internationale werknemers

PZC, 18 november 2022 – Burgemeester en wethouders zijn gematigd positief over inrichting van twee grootschalige huisvestingscomplexen voor internationale werknemers in Vlissingen.

Er lopen onderzoeken of de initiatiefnemers voldoen aan alle voorwaarden om exploitatievergunningen te krijgen voor huisvesting van 350 arbeidsmigranten op Baskensburg en voor 216 internationale werknemers aan de Energieweg. Hoewel er nog geen resultaten van de toetsingen beschikbaar zijn, laat het Vlissingse college in een raadsinformatiebrief weten ‘in principe positief’ tegenover verwezenlijking van de plannen te staan als aan de eisen voor de exploitatievergunningen wordt voldaan. Dat er nog veel moet gebeuren voor de ook noodzakelijke omgevingsvergunningen kunnen worden verleend, tempert het optimisme van de dagelijks bestuurders niet.

Acceptatie omwonenden

Het grootste verschil tussen de twee plannen is de acceptatie door omwonenden. Buren rond Baskensburg lieten zich niet horen over verschillen van mening met beoogd exploitant Alliantie Delfaerde van een ‘U-vormig gebouw met drie of vier bouwlagen’. Ze bedongen wel dat ontsluiting van het wooncomplex niet via Baskensburgplein loopt, maar via een aan te leggen toegangsweg vanaf de President Rooseveltlaan. Die weg moet ook door bouwverkeer worden gebruikt.

Voor de huisvesting van 216 arbeidsmigranten op het terrein van Poppe Trucks BV aan de Energieweg krijgt exploitant Uitzicht BV de handen niet op elkaar. Omwonenden vrezen gevaarlijke verkeerssituaties, verkeersdrukte, aantasting van de sociale veiligheid en waardevermindering van hun onroerend goed (woningen en bedrijven). Ze hebben er geen vertrouwen in dat exploitant en beheerder de overlast binnen de perken kunnen houden.

Lees hier verder (origineel bericht)
×