Home » Verkiezingen ’23: stemmen in hoop op verandering
In de media Informatief

Verkiezingen ’23: stemmen in hoop op verandering

Een Vandaag, 22 november 2023 – Marly van Leeuwen woont in buurtschap Vrilkhoven, in Liempde (gemeente Boxtel). In dat buurtschap wonen ongeveer honderd mensen. Nu is er huisvesting gepland voor zo’n vierhonderd arbeidsmigranten.

In de gemeente werken veel arbeidsmigranten bij slachterij Vion. Volgens de gemeente wonen die arbeidsmigranten in reguliere huurwoningen in vaak slechte, ongezonde omstandigheden en zorgen zij ook voor overlast. De oplossing is dus grootschalige huisvesting.

‘Oorzaak van alle problemen’

Marly is lid van actiegroep Stop de Arbeidsmigranten-Industrie en verzet zich met een aantal andere Brabantse gemeenten tegen deze vorm van arbeid: “De huisvestingslocaties, die in het land overal worden verwacht, zijn geen oplossing tegen de erbarmelijke omstandigheden van arbeidsmigranten, maar de oorzaak van alle problemen.”
Want volgens Van Leeuwen belanden de mensen met regelmaat op straat als hun tijdelijke contract afloopt. “En dan zijn zij juist een extra druk voor de zorg en voor de openbare veiligheid, en vergroot het de druk op de maatschappij.”

Nuance over arbeidsmigratie

Haar stem wordt dan ook zwaar beïnvloed door dit onderwerp: “Ik heb meer dan ooit heel goed alle verkiezingsprogramma’s en debatten doorgenomen. Als we het over arbeidsmigratie hebben, dan zijn er maar een paar partijen die echt een nuance weten aan te brengen.”

“De partijen moeten natuurlijk wel kijken tot welke problemen arbeidsmigratie leidt en hoe die problemen opgelost kunnen worden. En de partij die dat ziet, ja, daar heb ik wel vertrouwen in.”

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×