Home » Tilburg wil vooruit met huisvesting van 450 arbeidsmigranten op bedrijventerrein Het Laar
Riel

Tilburg wil vooruit met huisvesting van 450 arbeidsmigranten op bedrijventerrein Het Laar

Brabants Dagblad, 14 december 2023 – TILBURG – Bijna drie jaar nadat de eerste 250 arbeidsmigranten hun intrek namen in twee verbouwde kantoorpanden aan de Dr. Hub van Doorneweg, wil Tilburg de weg vrijmaken voor de komst van nog 450 buitenlandse werkkrachten naar Het Laar.

In 2019 stemde de Tilburgse gemeenteraad al in met de komst van maximaal 750 arbeidsmigranten naar de Dr. Hub van Doorneweg. Nadat twee kantoorpanden waren omgebouwd, trokken daar begin 2021 de eerste 250 bewoners in. Voor de huisvesting van de overige 450 arbeidsmigranten wil de eigenaar en initiatiefnemer een nieuw pand bouwen. Dat moet op een braakliggend perceel naast de bestaande bebouwing komen.

Maximaal 10 jaar

Het is de bedoeling dat in dit nieuwe gebouw tijdelijk arbeidsmigranten worden gehuisvest. Na 10 jaar moet het gebouw weer een andere functie krijgen. Dit vraagt wel om een afwijking van het bestemmingsplan. Dat betekent dat de gemeenteraad groen licht moet geven in de vorm van een verklaring van geen bedenkingen (vvgb). Daar heeft het college de raad nu om gevraagd.

Als die vvgb er komt, kunnen belanghebbenden nog bezwaar maken tegen de plannen. Het is niet ondenkbaar dat dit gebeurt. Het nieuwe gebouw komt namelijk vlakbij hotel Ibis te staan. Het hotel maakte eerder al bezwaar tegen de vergunningen voor de verbouwde kantoorpanden. Ibis vreesde voor (geluids)overlast, wat tot slechte recensies voor het hotel zou kunnen leiden. Tegen een van de vergunningen loopt nog een beroepszaak bij de Raad van State. Andere bezwaren zijn in afwachting van die zaak tijdelijk aangehouden.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×