Home » Hotel Ibis vreest komst arbeidsmigranten: ‘Als we slechte reviews krijgen is het in drie maanden voorbij’
Riel

Hotel Ibis vreest komst arbeidsmigranten: ‘Als we slechte reviews krijgen is het in drie maanden voorbij’

Brabants Dagblad, 15 januari 2024 –  Niets is schadelijker voor een hotel dan slechte recensies op internet. En dat is precies waar Niek van den Broek bang voor is wanneer er pal naast zijn hotel aan de Hub van Doorneweg een complex voor 450 arbeidsmigranten komt te staan.

Een fietsenstalling onder het hotelraam. Ploegendiensten die ‘s nachts met het nodige kabaal van hun werk terugkeren. Groepjes mannen die in hun vrije tijd rond het hotel rondhangen omdat er verder niets te doen is. Niek van den Broek, mede-eigenaar van Hotel Ibis, ziet de recensies van zijn hotelgasten al bijna voor zich. ,,Als de reviews komen is het in drie maanden afgelopen met ons”, zei hij maandag tegen de Tilburgse gemeenteraad.

Funest voor de hotelvoorraad in Tilburg

Sinds 2020 wonen er al zo’n 250 arbeidsmigranten in een omgebouwd kantoorpand aan de Hub van Doorneweg op industrieterrein Het Laar. Overlast is er vrijwel nooit. Daarom wil initiatiefnemer Ted van den Besselaar op het naastgelegen perceel, dat aan het hotel grenst, een tijdelijke accommodatie voor nog eens 450 arbeidsmigranten bouwen. Dat gaat Van den Broek te ver.

,,Het gaat mij niet om die arbeidsmigranten, maar het gaat om de perceptie van mijn gasten. Kunt u zich voorstellen dat hun indruk van ons hotel negatief wordt beïnvloed? Die effecten kunnen verwoestend zijn voor ons imago”, aldus Van den Broek, die ook al nadacht over de mogelijke gevolgen. ,,Mocht mijn vrees werkelijkheid worden dan ben genoodzaakt een andere invulling van het hotel te zoeken en zélf ook arbeidsmigranten te gaan huisvesten. Dat wil ik niet, maar ik kan niet anders. Het zou funest zijn voor de hotelvoorraad in Tilburg.”

Lees hier verder (origineel bericht)
×