Home » PvdA Rotterdam jaagt op VVD-prominent die aan Werk & Inkomen verdient
Informatief

PvdA Rotterdam jaagt op VVD-prominent die aan Werk & Inkomen verdient

Dagblad 010, 2 mei 2024 – Zonder een naam te noemen heeft de Rotterdamse fractie van de PvdA aan wethouder Tim Versnel (van Werk & inkomen) gevraagd een onderzoek te doen naar een VVD-er, die jarenlang actief geweest als eigenaar van een uitzendbureau voor arbeidsmigranten en ook huisvesting voor arbeidsmigranten verzorgde. Bij navraag blijkt het om de liberaal Frank van Gool te gaan, die door PvdA-raadslid Co Engberts ‘’een VVD-prominent’’ wordt genoemd.

Van Gool is al sinds 2013 lid is van de ´Raad van Advies´ (Werk & Inkomen) van de gemeente Rotterdam. Een twee-petten-situatie dus, is het vermoeden van Engberts. En meteen heeft hij vragen. Wat is de taak en opdracht van deze raad van advies? Op welk niveau in de organisatie adviseert deze raad? Hoeveel leden telt deze raad? Hoe vaak komt deze raad bijeen, hoe vaak adviseert de raad? Kunnen wij een overzicht krijgen van de onderwerpen waarover sinds 2013 advies is uitgebracht?

Engberts ruikt onraad. Te meer omdat Van Gool in de Volkskrant – het oude roomse dagblad dat inmiddels door de VVD als de partijkrant van links wordt genoemd – wordt betiteld als ‘’een steenrijke ondernemer’’ (CEO van uitzendbureau voor arbeidsmigranten OTTO Workforce) en de partijkas van de VVD hebben gesteund met 200.000 euro. 

Van Gool verkocht de afgelopen jaren zijn aandelen en staat in de laatste aflevering van de Quote 500 op plaats 213, met een geschat vermogen van 265 miljoen euro. Het Japanse OSI is nu eigenaar van OTTO, maar de ver van Rotterdam af wonende Van Gool is nog wel algemeen directeur. ”Wat doet die man in onze stad”, is de vraag van de PvdA. 

Lees hier het originele bericht

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×