Home » Oudemolen wil er niet een ‘compleet dorp met arbeidsmigranten’ bij hebben
Informatief Oudemolen - Fijnaart

Oudemolen wil er niet een ‘compleet dorp met arbeidsmigranten’ bij hebben

BN De Stem, 27 uni 2024 – De doorgaans rustige inwoners van Oudemolen komen in actie. Ze protesteren tegen de huisvestingsplannen van een ontwikkelaar, die naast het poldergehucht verblijfsunits voor 320 arbeidsmigranten wil bouwen. ,,We krijgen er een compleet dorp bij met meer mensen dan Oudemolen zelf.”

De gemeente Moerdijk wil op vijf locaties in totaal 1580 arbeidsmigranten huisvesten. In Oudemolen heeft ontwikkelaar HomeFlex uit Sliedrecht het terrein van varkenshouderij Van Genugten aan de Oudemolensedijk op het oog, tweehonderd meter van het driedijkendorp vandaan. ,,Nergens in het buitengebied mag gebouwd worden, maar hier stampen ze een heel complex uit de grond”, zegt Arno Fens. ,,Vreemd trouwens dat groen licht wordt gegeven voor een woonwijk pal tegen de snelweg aan.”

Nauwelijks geregistreerd

Oudemolen telt, verdeeld over drie dijken, 265 inwoners. Voorzieningen zijn er niet. Het laatste café werd een aantal jaren terug ook al door HomeFlex overgenomen voor de huisvesting van twaalf arbeidsmigranten. ,,Maar het kunnen er best meer zijn”, aldus buurman René van Wendel de Joode. Registraties zijn er volgens hem nauwelijks. ,,In de hele gemeente werken zo’n 4600 arbeidsmigranten, slechts van 900 is bekend waar ze wonen.”

Lees hier verder (origineel bericht)
×