Home » Op1 Rob Jetten vs Lilian Marijnissen, over arbeidsmigratie
In de media

Op1 Rob Jetten vs Lilian Marijnissen, over arbeidsmigratie

Op1 (EO) 7 november 2023 – Rob Jetten en Lilian Marijnissen gaan met elkaar in debat over zorgkosten en arbeidsmigratie. Ook FNV bestuurslid Petra Bolster schuift aan met een groep arbeidsmigranten. Kijk de uitzending hier terug, vanaf 33 minuut 13 gaat het over arbeidsmigratie.

Verdienmodellen aanpakken en betere wetgeving

Quotes:

Lilian Marijnissen, SP: “Een van de grootste schandes van deze tijd is hoe wij met arbeidsmigranten omgaan. Ook bij de heer Van Gool van Otto Workforce, die zich graag presenteert als het goede voorbeeld. Bij zijn bedrijf hebben we talloze misstanden gezien.”

Petra Bolster, FNV: “De arbeidsmigranten worden uitgebuit. Wel tienduizenden.”

Rob Jetten, D66: “Werkgevers moeten meer verantwoordelijkheid nemen. Als je arbeidsmigranten nodig hebt voor je bedrijf, dan moet je die mensen ook fatsoenlijk betalen, voor goed huisvesting zorgen.”
“Het gaat veelal om laagbetaalde arbeid waar we zien dat er misstanden zijn. We moeten als overheid, als maatschappij bepalen: wat voor soort economie willen we zijn?”

Petra Bolster, FNV: “Wat er echt aangepakt moet worden zijn de verdienmodellen die hierachter zitten. Die zorgen ervoor dat werkgevers actief gaan werven in andere landen, allen maar om meer winst te kunnen maken.”

Rob Jetten, D66: “Je moet de uitzendbureaus en de werkgevers aanpakken, niet perse de grenzen sluiten.”

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×