Home » Ongeloof en ‘te bizar voor woorden’
Venray

Ongeloof en ‘te bizar voor woorden’

Peel en Maas, 21 maart 2024 – VENRAY | Hotel, conferentie- en partycentrum De Witte Hoeve met negen zalen aan de Gasstraat in Venray sluit per 1 april en wordt een verblijf voor zo’n vijftig arbeidsmigranten. Tenminste, als het aan pandeigenaar Jan Lucassen uit Well ligt. Hij verwacht binnenkort de eerste buitenlandse werknemers te mogen ontvangen. Het huidige personeel wordt ontslagen, clubs moeten op zoek naar een andere locatie.  

“De arbeidsmigranten kunnen zo in de 32 hotelkamers die er al zijn”, zegt Lucassen. “Daar hoeven we niets aan te doen. Eventueel komen er nog wat kamers bij. Dit is de beste oplossing voor dit pand. Het betekent geen overlast, niet meer dan bij het hotel nu het geval is. Het zijn mensen die werken en hier slapen en eten. We richten een grote eetzaal in en de keukenruimte wordt ook aangepast. Daar komen enkele kleine keukentjes waar vier tot zes mensen hun eten kunnen koken. Er komt ook een huismeester.”

Een vergunning is niet aangevraagd, een omgevingsdialoog is niet gevoerd. Is ook niet nodig, laat de gemeente Venray in een reactie weten: “Er is geen vergunning nodig om iemand te laten logeren in een hotel. Of het nu om een toerist gaat of een internationale werknemer. Dat is toegestaan en daartegen optreden is dus niet aan de orde. Als gemeente vinden we het overigens niet wenselijk dat dit hotel wordt gebruikt om internationale werknemers te huisvesten. We denken graag mee met de verenigingen die nu op zoek moeten naar een andere locatie.”

Verdienmodel

De Witte Hoeve is niet zomaar een gebouw in Venray. “We moeten nu de rust bewaren. En ervoor zorgen dat we niet in negativiteit belanden. Je kunt van alles over Lucassen zeggen, kritiek hebben op de manier hoe hij dingen doet, maar hij kiest alleen maar voor een ander verdienmodel. Hij wil geld verdienen. En dat kun je beter doen door arbeidsmigranten in De Witte Hoeve te huisvesten, dan het een hotel te laten zijn met alle tierlantijnen en romantiek die erbij komt kijken. Het is nu eenmaal zijn keuze, juridisch is daar niets mis mee.” 

Venray Lokaal (VL) en CDA Venray hebben het college van burgmeester en wethouders van Venray inmiddels vragen gesteld over de sluiting van De Witte Hoeve. VL-fractieleider Lisanne Wisgerhof laat weten ‘signalen te ontvangen dat het horecapand gebruikt gaat worden voor de huisvesting van arbeidsmigranten’.  Ze vraagt zich af of de plannen op deze locatie ook bij de gemeente bekend zijn en of er al contact is geweest met de initiatiefnemer (Jan Lucassen, red.) en wat hij precies van plan is met het pand: ‘Ligt er een daadwerkelijke aanvraag voor het huisvesten van arbeidsmigranten, is dat op deze locatie wel mogelijk en is hier dan een bestemmingsplanwijziging voor nodig?’

Lees hier verder (origineel bericht)
×