Home » Mogelijk 400 arbeidsmigranten in Wernhout, dorp van 3000 inwoners: ‘Een enorme investering’
Zundert

Mogelijk 400 arbeidsmigranten in Wernhout, dorp van 3000 inwoners: ‘Een enorme investering’

BN De Stem, WERNHOUT – Bewoners van Wernhout zijn verrast door het nieuws van de mogelijke huisvesting van zeker vierhonderd arbeidsmigranten in hun dorp. Die moet komen in het voormalige partycentrum Jaiselings Royal Palace. ,,Er is vraag naar deze mensen.”

Dat zegt woordvoerder Cees Oostvogels van de Dorpsraad Wernhout. ,,We vinden het te vroeg om inhoudelijk iets over de plannen te zeggen, maar we zijn zeker teleurgesteld over het feit dat het gemeentebestuur ons er niet over heeft ingelicht.”

Wethouder Ralph Bogers (wonen) zegt te beseffen dat het plan de buurt bezighoudt. ,,Toch heeft de initiatiefnemer in 2022 al in de gemeenteraad gesproken over dit plan. Tot op heden heeft het echter nog niet geleid tot een vergunningsaanvraag. Niets is definitief besloten. Uiteindelijk zal ook de gemeenteraad er een oordeel over moeten geven.’’

Genoeg vraag naar

Het uitgelekte initiatief is afkomstig van de Waalwijkse onderneming Sabes Vastgoed die soortgelijke initiatieven heeft ontplooid in Tilburg en Waalwijk. In Oosterhout werkt Sabes aan een opvanglocatie voor minderjarige asielzoekers aan de Elschot.

Sabes is een tijd terug door een makelaar op deze locatie in Wernhout gewezen. We zijn altijd op zoek naar mogelijkhe­den om arbeidsmi­gran­ten te huisvesten. In de regio is er genoeg vraag naar
Ted van den Besselaar, Sabes Vastgoed

Naar het originele bericht

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×