Home » Failliet feestpaleis wordt hotel voor 450 arbeidsmigranten, omwonenden zijn ongerust: “Hoe gaan die mensen worden opgevangen?”
Zundert

Failliet feestpaleis wordt hotel voor 450 arbeidsmigranten, omwonenden zijn ongerust: “Hoe gaan die mensen worden opgevangen?”

Gazet van Antwerpen, Wuustwezel-Zundert – Er heerst veel onrust in de buurt van het voormalige feestpaleis Jaiselings Royal Palace in Wernhout, een deelgemeente van Zundert net over de grens met Wuustwezel. Buurtbewoners hebben bij de gemeente vernomen dat er bij het failliete feestpaleis plannen zijn om er een hotel van te maken voor zo’n 450 Poolse arbeidsmigranten. Het lokaal bestuur van Wuustwezel is niet officieel op de hoogte gebracht, maar kreeg al wel mails van verontruste mensen uit de omgeving.

Nood aan arbeidskrachten

Ze hoorden via een bron van de gemeente – die ze niet willen prijsgeven – dat het gebouw in de toekomst zal dienst doen als locatie voor arbeidsmigranten. Er wonen in de streek nu al veel Polen en Roemenen die werken in de tuinsector, de bouw en de dienstensector. Daar zullen er nog bijkomen, want de streek is dringend op zoek naar nieuwe arbeidskrachten. 

De boomkwekerijen, plantages, de groenteteelt in serres, de bouw en de zorg krijgen de vele vacatures niet ingevuld. Dat is een probleem waar de lokale besturen om bekommerd zijn. “Maar zo’n 500 mensen op één locatie is wel heel veel”, zegt Jan die in het Wuustwezelse gehucht Braken aan de grens woont. “De buurt is bang dat dit voor overlast gaat zorgen. Niet omdat wij die arbeiders hun job niet gunnen, maar wel omdat we bezorgd zijn hoe men die mensen gaat opvangen. Is er voldoende gelegenheid om zich te ontspannen, worden ze begeleid of worden die daar zo maar gedropt?” 

Naar het originele bericht

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×