Home » Meer toezicht nodig op uitzenders van arbeidsmigranten
Opinie

Meer toezicht nodig op uitzenders van arbeidsmigranten

Commentaar – Financieele Dagblad, 9 juni 2024 – Duizenden arbeidsmigranten die in Nederland bij slachterijen, tomatenkwekers of pakjesbezorgers werken, wonen net over de grens in Duitsland. Dat leidt bij Duitse gemeenten tot irritaties. Die verdienen niets aan de migranten, maar draaien wel op voor de kosten van onderwijs en andere openbare voorzieningen. De migranten leggen beslag op woonruimte waarin ook vluchtelingen ondergebracht hadden kunnen worden en veroorzaken overlast doordat zij soms met tien of vijftien personen in één pand wonen.

Kwaadwillende bemiddelaars brengen migranten, veelal Oost-Europeanen, in groten getale onder in krakkemikkige panden, in plaatsen net over de grens

De opdrachtgevers van de uitzendbureaus — de eigenaren van bijvoorbeeld de distributiecentra en de slachthuizen — kunnen ook een cruciale rol spelen bij de verbetering van de leefomstandigheden van arbeidsmigranten en de overlast in de grensstreek. Voordat de certificering verplicht wordt kunnen zij nu al onderzoek doen naar de uitzendbureaus die zij inhuren.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×