Home » Kamp Horsterweg 45, vergunning verleend (165 arbeidsmigranten)
Arbeidsmigranten Horst aan de Maas

Kamp Horsterweg 45, vergunning verleend (165 arbeidsmigranten)

Permanente vergunning verleend op 9-4-2024 voor het oprichten van permanente gebouwen voor 165 bewoners op locatie Horsterweg 45 te Grubbenvorst.

Het ontwerpbesluit betreft locatie: Horsterweg 45b-c-d, 5971ND Grubbenvorst voor de oprichten van gebouwen voor projecthuisvesting met de volgende activiteiten:

  • het bouwen van een bouwwerk
  • handelen in strijd met de ruimtelijke regels
  • huisvesten arbeidsmigranten

Het project is in strijd met het parapluplan arbeidsmigranten 2021, permanente vergunning is in dit beleid niet toegestaan. De college heeft de vergunning ondanks dit beleid toch permanent verleend.

ln gebieden waar sprake is van ongewenste cumulatie met betrekking tot huisvesting van internationale werknemers, bijvoorbeeld Horsterweg-Venloseweg, is het college terughoudend om mee te werken. Het college maakt voor deze locatie (weer) een uitzondering.

Publicatie met documenten: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2024-151986.html

U kunt gedurende deze periode een zienswijze indienen op het ontwerpbesluit. Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken zijn opgenomen als bijlagen bij deze publicatie. De stukken liggen ook ter inzage op het gemeentehuis Wilhelminaplein 6 in Horst. De inzagetermijn start op 10 april 2024 en bedraagt 6 weken.

Ontvangstdatum aanvraag: 7 december 2023
Zaaknummer: Z2023-00003475

Het betreft een samenwerking tussen Wijnen Square Crops en het uitzendbureau AB-werkt. De door AB-werkt gerekruteerde bewoners zijn voor deze huisvesting dus afhankelijk van beide werkgevers. De bewoning zal worden beëindigd bij herhaaldelijke problemen en bij lichte misdrijven.

Ongeveer 80%-90% is flexwerker bij Wijnen Square Crops, ook van het werk dat er structureel is. Inzet is ook het gebruik van vaste flexkrachten in draaideureffect (zo weinig mogelijk verloop) omdat het gespecialiseerd werk betreft (normen en prestaties nemen toe als ze langer werken bij deze werkgever). Zo weinig mogelijk verloop willen ze creëren met goede en nette huisvesting als een van de belangrijkste reden.

De werkgelegenheid (80%-90% flex) zal in de toekomst nog worden uitgebreid met 2 kassen en een grotere verpakkingsloods. AB-werkt rekruteert werknemers via recruitment agencies in verschillende landen (o.a. Polen, Roemenië en Bulgarije).

Publicatie 1: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2023-527421.html

Publicatie 2: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2023-527436.html

View on Facebook

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×