Home » Italiaanse boer gearresteerd na dood van arbeidsmigrant, die hij gewond op straat zou hebben gedumpt
Informatief

Italiaanse boer gearresteerd na dood van arbeidsmigrant, die hij gewond op straat zou hebben gedumpt

Volkskrant, 2 juli 2024 – De Italiaanse politie heeft de ­eigenaar van een boerenbedrijf gearresteerd, twee weken nadat een Indiase arbeidsmigrant was overleden na een ongeval op het werk. De boer wordt verdacht van moord met voorwaardelijke opzet.

Satnam Singh (31) overleed op 19 juni, nadat hij twee dagen eerder zijn arm had verloren tijdens zijn werk. De Indiase arbeidsmigrant bevond zich op dat moment in een kas waar zijn werkgever meloenen verbouwt, in de buurt van Latina, een stad ten zuiden van Rome.

Buren verklaarden tegenover Italiaanse media dat Singhs werkgever de man na het ongeluk vanuit een busje op straat voor het hek van zijn appartementengebouw dumpte. Zijn arm zou in een kratje naast hem hebben gelegen. De 26-jarige echtgenote van Singh zegt dat de werkgever hun telefoons had afgepakt, om te voorkomen dat ze in de tussentijd zelf een ambulance belden.

Verdenking van uitbuiting

Het bedrijf van de gearresteerde man werd in 2019 en 2020 ook al juridisch onderzocht, vanwege verdenking van uitbuiting van werknemers via illegale koppelbazen. Die rechtszaak wacht nog altijd op een eerste zitting, en betreft ook veertien andere ondernemers in dezelfde omgeving.

Lees hier verder (origineel bericht)
×