Home » Inwoners van Dorshout duidelijk na uitspraak rechtbank: “Er moet geen woonwijk komen”
Veghel

Inwoners van Dorshout duidelijk na uitspraak rechtbank: “Er moet geen woonwijk komen”

Omroep Meierij, 30 mei 2024 – De kans dat er in Dorshout honderd woningen voor arbeidsmigranten komen is woensdag een stuk groter geworden. De rechter heeft bepaald dat de gemeente alleen wat aanpassingen aan de vergunning moet doen, zoals een omheining van het weiland. Ook moeten de initiatiefnemers van de woonwijk in gesprek met de bewoners van Dorshout.

“We staan ook gewoon open voor het gesprek,” zegt Jack de Laat namens de bewoners van Dorshout. “Maar ons standpunt blijft hetzelfde. Wij willen gewoon dat er geen woonwijk komt en we hopen nog steeds dat dat ook de definitieve uitspraak van de rechter wordt”.

De redenen waarom de bewoners deze wijk voor migranten niet willen zijn heel simpel: De natuur én de grootte van de gemeenschap. “Dorshout is een mooi gebied met veel groen waar veel mensen recreëren. Er wonen hier maar 80 mensen, dan zijn 500 extra inwoners gewoon te veel”, aldus Jack.

De definitieve uitspraak van de rechter is over twaalf weken.

Lees hier verder (origineel bericht)

Hoe Veghel na vijf jaar verzet toch turbines én migrantenwijk aan noordrand krijgt

Brabants Dagblad, 31 mei 2024 – Vijf weken na de windturbines kreeg woensdag ook het wijkje voor arbeidsmigranten groen licht. Ineens is een vijf jaar durende strijd aan de noordrand van Veghel gestreden.

,,Als alles meezit”, sprak directeur Frank van Gool van uitzendbureau OTTO Workforce in juni 2019, ,,kunnen we eind dit jaar of begin volgend jaar starten met de bouw. En dan kunnen de eerste migranten hier medio 2020 wonen.”

In 2020 werd er helemaal niks gebouwd. Er werden vooral bezwaarschriften geschreven, en reacties daarop. Pas nu, in de zomer van 2024, zijn er finale beslissingen.

De Raad van State veegde eind april de laatste bezwaren tegen de windmolens van tafel. Deze week deed de rechtbank in Den Bosch hetzelfde voor het migrantenwijkje. De protesterende bewoners van buurtschap Dorshout kunnen in theorie nog naar de Raad van State. Maar intussen mag de bouw al wel beginnen.

Lees hier verder (origineel bericht)
×