Home » In Boekel wordt de een na de andere woning ‘gekaapt’ voor huisvesting arbeidsmigranten, gemeente is zicht kwijt
Informatief

In Boekel wordt de een na de andere woning ‘gekaapt’ voor huisvesting arbeidsmigranten, gemeente is zicht kwijt

Brabants Dagblad 30 oktober 2023 – BOEKEL – En wéér wordt een huis aan Bovenstehuis in Boekel bevolkt door arbeidsmigranten. Maar ook op andere plekken in de omgeving wonen ze. De gemeente zegt niet te weten hoeveel precies. De omgeving is er klaar mee.

‘Polenhotel’

De oorsprong van het probleem op Bovenstehuis dateert al van 2019, toen B en W instemden met de komst van een migrantenhuisvestingsgebouw voor 64 migranten bij de groentekwekerij van René Tielemans. Er kwam overleg met de omgeving, waar omwonenden vragen stelden die naar hun mening niet werden beantwoord. Een jaar later kreeg Tielemans de officiële vergunning voor wat al snel ‘polenhotel’ werd genoemd. Na protesten uit de buurt koos Tielemans eieren voor zijn geld en blies de plannen voor het hotel af. Sindsdien wonen zijn arbeidsmigranten her en der verspreid door Boekel.

De buurt was verbaasd dat het college hem in 2020 een vergunning had verleend, vlak voordat de gemeenteraad zou gaan praten over aanpassing van het huisvestingsbeleid voor arbeidsmigranten. Toenmalig wethouder Martijn Buijsse gaf openlijk toe dat dat niet de schoonheidsprijs verdiende.

Naar het originele bericht
×