Home » Gezinnen van arbeidsmigranten wonen in één huis: is dat legaal? ‘Ik kan het niet meer goed doen’
Informatief

Gezinnen van arbeidsmigranten wonen in één huis: is dat legaal? ‘Ik kan het niet meer goed doen’

De Stentor, 17 mei 2024 – Meerdere gezinnen van arbeidsmigranten in één en hetzelfde huis: is dat illegaal of niet? Dat is dé vraag in een rechtszaak tussen de gemeente Deventer en twee omstreden uitzendbureaus.

Meerdere gezinnen in één woning. Mensen die elkaar niet kennen maar wel dezelfde keuken en badkamer delen. Op veel plekken wil de gemeente Deventer wat doen tegen illegale woonsituaties. De Rivierenwijk is populair onder huisvesters van arbeidsmigranten.

Omstreden uitzendbureaus

Eind november 2022 vond een grootschalige inval plaats bij uitzendbureaus Smart Start en El Green op het industrieterrein in Deventer. Medewerkers van de Arbeidsinspectie liepen naar buiten met stapels papier en computers. Luxe auto’s, waaronder een witte Audi RS7, worden weggetakeld. Op tien woningen en drie bedrijfspanden wordt beslag gelegd.

Drie mensen werden aangehouden, onder wie Murat C. (51). Hij staat aan het roer van de uitzendbureaus die vooral werken met arbeidsmigranten. Via het uitzendbureau krijgen de arbeidsmigranten huisvesting en gaan ze aan het werk bij verschillende slachterijen.

Lees hier verder (origineel bericht)
×