Home » Gedeputeerde Staten (dhr. Satijn) wil bedrijven als ASML binnenhalen op een groot kavel en ook door kunnen gaan met het verdozen van het landschap
Arbeidsmigranten Horst aan de Maas

Gedeputeerde Staten (dhr. Satijn) wil bedrijven als ASML binnenhalen op een groot kavel en ook door kunnen gaan met het verdozen van het landschap

De gemeentes (ook Horst aan de Maas) verliezen daarmee de zeggenschap over hun eigen grondgebied, bijvoorbeeld voor het nog te ontwikkelen Klaver 7. Horst aan de Maas heeft in het Hoofdlijnenakkoord (Coalitieakkoord) afgesproken dat er op Klaver 7 enkel ruimte is voor kleinere verkaveling maar kan deze kaders dan niet meer zelf stellen.

Aanstaande vrijdag 1 maart staat op de agenda van de provincie een “Extra vergadering Statencommissie Leefomgeving” en wordt dit voorgelegd aan de Provinciale Staten. Het gaat dan over de mogelijkheid om ondanks de geldende maximale kavelgrootte van 5 ha toch groter te kunnen verkavelen (zelfs geen enkele maximale grens) en ook dat GS de bevoegdheid krijgt om de geometrische begrenzing te wijzigen als actuele feiten en omstandigheden daar op dat moment aanleiding toe geven.

Bij ASML werken 40% werknemers uit het buitenland en de toename van het aantal benodigde werknemers dat dit bedrijf met zich mee brengt zorgt voor grote problemen. Bijvoorbeeld de arbeidstekorten, de woningkrapte, overvolle klaslokalen en de overbelaste zorg. Inwoners in de regio Veldhoven en Eindhoven ervaren de ongemakken en hun omgeving veranderd onherkenbaar. De oude en de nieuwe inwoners leven langs elkaar heen en praten weinig met elkaar. In de gemeenteraad van Veldhoven noemen ze ASML een plofkip.

Agenda Provincie via deze link.

Een voorbeeld van het ASML effect en bron van dit bericht via deze link.

View on Facebook

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×