Home » Een zoon uit Litouwen
Arbeidsmigranten Horst aan de Maas

Een zoon uit Litouwen

In onze regio zijn arbeidsmigranten inmiddels een vertrouwd gezicht. Ze zijn er, maar echt contact maken doen we niet, een andere taal, een andere cultuur. Bovendien zijn ze hier meestal maar tijdelijk. We lezen het alleen maar in de krant als ze negatief in het nieuws zijn of als een arbeidsmigrant komt te overlijden.

Doodgaan in een vreemd land, ver van huis met geen vertrouwde gezichten om je heen. Zelden staan we daar bij stil, de dode heeft geen gezicht, is anoniem.

Deze herfst werd een dode gevonden in een maïsveld. Het was even nieuws omdat het een uitzonderlijk geval was, misschien wel een misdrijf. Het bleek een noodlottig ongeval te zijn en wij konden weer door met ons leven.

Vorige week waren de ouders van deze jongeman in Sevenum. Ze woonden de H. Mis in Sevenum bij die opgedragen werd ter intentie voor hun zoon. Kapelaan Miguel celebreerde de H. Mis, kapelaan Rohit zat bij de ouders en fungeerde als tolk. Ouders, verdrietig maar niet wanhopig.

In hun rotsvast geloof vertrouwen ze op de Heer en vinden ze kracht om door te gaan in de wetenschap dat hun zoon nu thuis is.

God kan soms zo ver weg zijn, maar vaak is Hij heel dichtbij.

Parochie Sevenum
https://www.parochie-sevenum.nl/

View on Facebook

×