Home » Dweilen met de kraan open: al 200 dakloze arbeidsmigranten geweigerd bij Eindhovense opvang
Informatief

Dweilen met de kraan open: al 200 dakloze arbeidsmigranten geweigerd bij Eindhovense opvang

Eindhovens Dagblad, 29 februari 2024 – Bij de daklozeninloop aan de Visserstraat in Eindhoven is al aan tweehonderd hulpweigeraars de toegang ontzegd. Dat gebeurde sinds de huisregels in september zijn aangescherpt. Het gaat vooral om Oost-Europese arbeidsmigranten die overlast veroorzaken nadat ze werk en onderdak zijn kwijtgeraakt.

De zwarte lijst met overlastgevers blijft bovendien snel groeien, zegt Geesje Liebregts van opvangorganisatie Springplank040. Zij vertelt dat zich bij de inloop nog wekelijks twintig à dertig ‘nieuwe gezichten’ melden. ,,Ook wij waren daarvan onder de indruk.”

Eindhoven lijkt nog altijd te kampen met het positieve imago dat de gemeente heeft opgebouwd in Oost-Europese gemeenschappen. De stad was altijd relatief gastvrij voor (dakloze) arbeidsmigranten.

Je wilt zorgzaam zijn, maar niet té zorgzaam

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem

Een gemeenteambtenaar vertelde dinsdag in een presentatie aan de gemeenteraad dat hij signalen krijgt dat in Polen zelfs flyers rondgaan over Eindhoven omdat het er zo goed is. ,,Eindhoven schijnt interessant te zijn als een een stad die goed voor mensen zorgt en waar je niet echt wordt aangepakt.”

Lees hier verder (origineel bericht)
×