Home » Drie arbeidsmigranten sliepen in aanhanger, weliswaar met douche en wc, maar: ‘Hier zouden we natuurlijk nooit toestemming voor geven’
Informatief

Drie arbeidsmigranten sliepen in aanhanger, weliswaar met douche en wc, maar: ‘Hier zouden we natuurlijk nooit toestemming voor geven’

BD, 19 juni 2024 – De drie arbeidsmigranten van wie vorige week werd ontdekt dat ze in een aanhanger woonden, werken bij een bedrijf dat geen vergunning heeft om arbeidsmigranten op het terrein te huisvesten. Het bedrijf in de gemeente Waalwijk voert grond- en graafwerkzaamheden uit.

Volgens de gemeente Waalwijk heeft het bedrijf geen vergunning om arbeidsmigranten op het terrein te huisvesten. ,,We zouden ook nooit een vergunning afgeven voor deze situatie”, reageert een woordvoerder. ,,Ze woonden niet onder erbarmelijke omstandigheden, maar het mag gewoon niet.”

Matras delen

Vakbond FNV noemt een voorbeeld van mensen die in ploegendiensten werken en met zijn tweeën op een matras moeten slapen. Of werkgevers die weigeren arbeidsmigranten een veiligheidstraining te geven, omdat ze hier ‘toch maar tijdelijk zijn’. ,,Maar wat als er dan brand uitbreekt?”, vraagt Raju zich af. Ook zijn er diverse gevallen te melden van arbeidsmigranten die op straat worden gezet zodra er geen werk meer is.

Het probleem is volgens haar groter dan alleen huisvesting. ,,Wat we zien is dat de lasten voor de werkgever zijn en de lusten voor de maatschappij.” Als bijvoorbeeld ergens een distributiecentrum neergezet wordt, dan wordt er volgens haar niet nagedacht of een gemeente of een wijk dat aankan. ,,Deze gesprekken zijn er nauwelijks.”

Lees hier verder (origineel bericht)
Tags
×