Home » Dit is een hotel als alle andere, dit is hoe arbeidsmigranten wonen
Informatief

Dit is een hotel als alle andere, dit is hoe arbeidsmigranten wonen

Volkskrant, 22 januari 2024 – Het arbeidsmigrantenhotel ruikt muf, er zijn kleine problemen, geen zorgen daarover. Patrick en Patrizia wonen in dit hotel, twintigers, zij met zwaar opgemaakte wimpers: ‘We hebben jeuk.’ Komt door de bedwantsen.

‘Ik ben bang’, fluistert een Poolse man op zijn kamer. Dat komt door de man van uitzendbureau Adecco die op de gang rondbeent, verantwoordelijk voor deze huisvesting. ‘Hij luistert mee achter de deur.’

Hotelinspectie door private bedrijven

Hotels als deze worden niet geïnspecteerd door de overheid, maar door zes private bedrijven, in te huren door de Adecco’s van dit land. Deze inspecteur werkt voor een firma die ‘de kortste doorlooptijd naar resultaat’ belooft, met een officieel keurmerk van de Stichting Normering Flexwonen oftewel SNF.

‘Dit is prima op orde te krijgen’, verzekert de inspecteur. Met een paar kleine aanpassingen voldoet dit hotel zometeen weer geheel aan de eisen om de onderkant van de arbeidsmarkt te huisvesten.

In het uitgeleefde trappenhuis analyseert beheerder Sander de kern van het probleem. ‘We willen allemaal ons eten goedkoop hebben, maar niemand wil het inpakken.’

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×