Home » De gemeente moet opnieuw aan de slag met de vergunningsaanvraag van akkerbouwbedrijf Gebr. Vissers in America voor het bouwen van accommodatie voor 144 arbeidsmigranten. Dit vindt de Raad van State.
Arbeidsmigranten Horst aan de Maas

De gemeente moet opnieuw aan de slag met de vergunningsaanvraag van akkerbouwbedrijf Gebr. Vissers in America voor het bouwen van accommodatie voor 144 arbeidsmigranten. Dit vindt de Raad van State.

Horst aan de Maas weigerde de vergunning in 2019 omdat er teveel autoverkeer zou bijkomen op de Eickhorsterweg en de Schiksedijk. Het busjesverkeer tussen de woongebouwen en de akkers van Vissers zou onveilig zijn voor fietsende scholieren op de smalle wegen. De Raad van State vindt dat de gemeente dat niet goed heeft uitgezocht.

In december 2018 zag Horst aan de Maas overigens nog geen probleem in het bouwen van 1.530 vierkante meter huisvesting voor 144 medewerkers. Vissers kreeg toen een vergunning. Na bezwaren uit de buurt veranderde het gemeentebestuur van opvatting. De vergunning werd geweigerd.

Bron tekst via deze link.
Uitspraak Raad van State via deze link.

×