Home » Chaos en woede in Melissant tijdens avond over huisvesting arbeidsmigranten
Informatief

Chaos en woede in Melissant tijdens avond over huisvesting arbeidsmigranten

Eilanden Nieuws, 5 maart 2024 – Druk was het, afgelopen woensdagavond 28 februari in de Melishof. Erg druk zelfs. Maar niet gezellig druk. Op de informatieavond rondom een beoogde huisvestingslocatie van arbeidsmigranten nabij het dorp liepen de gemoederen hoog op. Er was veel boosheid in de zaal, en daar werd luid en duidelijk gehoor aan gegeven. “Jullie zijn een stelletje corrupte zakkenvullers.” Een verslag van een tumultueuze avond.

De organisatie is in handen van ontwikkelaar Estate Invest en de gemeente Goeree-Overflakkee. Zij hebben de drukte duidelijk niet verwacht. Vooraf was gevraagd om je aan te melden. Zo’n honderd mensen deden dat, maar het daadwerkelijke aantal bezoekers is ongeveer het driedubbele. 

‘Zakkenvuller’ is een woord dat in de loop van de avond vaker zal vallen. Zo goed en zo kwaad als dat gaat probeert Van Es zijn presentatie af te steken. “Ik doe eerst even mijn verhaal, anders wordt het zo rommelig.” Prompt melden zich mensen met vragen. 

Voorin de zaal gaat iemand staan en begint over een recent bericht van het Centraal Planbureau (CPB), dat stelt dat arbeidsmigranten geen oplossing voor personeelstekort.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×