Home » ‘Buitenlandse werknemers zijn geen oplossing voor personeelstekort’
Informatief

‘Buitenlandse werknemers zijn geen oplossing voor personeelstekort’

RTL Nieuws, 12 mei 2022 – Buitenlandse werknemers zijn geen oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt, waarschuwen de arbeidsinspectie en de adviescommissie voor vreemdelingenzaken. Werkgevers kijken naar arbeidsmigranten om hun personeelstekorten op te lossen. Maar de mensen moeten vervolgens ook ergens wonen. En de grote vraag is: waar?

De roep klinkt steeds luider om werknemers uit het buitenland in te vliegen, in de strijd tegen het personeelstekort in Nederland. Volgens VNO-NCW en MKB Nederland is de situatie op de arbeidsmarkt nijpend.

Positie arbeidsmigranten verbeteren

En afgelopen weekeind werden in acht panden vlak over de grens met Nijmegen misstanden aangetroffen bij de huisvesting van Roemenen die werken voor een Nederlands uitzendbureau. Toegang tot zorg is ook niet vanzelfsprekend, bleek medio april.

Wat aan deze berichten opmerkelijk is, is dat twee jaar geleden nog een adviescommissie onder leiding van Emile Roemer een reeks aanbevelingen deed om de positie van arbeidsmigranten te verbeteren. Ze waren tweederangsburgers, en dat moest veranderen.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×