Home » Arbeidsmigrant is verdienmodel in Roosendaal
In de media Informatief

Arbeidsmigrant is verdienmodel in Roosendaal

De burgemeester is machteloos

Arbeidsmigranten Roosendaal Panden met arbeidsmigranten leiden tot grote zorgen in het gemeentehuis van Roosendaal. Ze worden slecht onderhouden, de sociale cohesie in de buurt verdwijnt. Een klein aantal vastgoedinvesteerders krijgt steeds meer panden in bezit.

Hotel Merks was bijna honderd jaar een begrip in Roosendaal. Een groot wit gebouw, aan de Brugstraat, vlak bij het station. Het was altijd al meer een hotel voor werkenden – zakenlieden, monteurs en bouwvakkers – dan voor toeristen. Sinds enkele jaren heeft het witte hoekpand vooral bewoners met een niet-Nederlandse achtergrond: Polen, Litouwers en Roemenen.

Tientallen arbeidsmigranten wonen in de hotelkamers. Sinds hun komst is de buurt veranderd, vertellen buurtbewoners. Ze zorgen niet voor veel overlast, maar het buurtgevoel in de wijk is afgenomen. Veel arbeidsmigranten wonen er maar tijdelijk, er is weinig contact met de andere buurtbewoners. De vele mannen ’s avonds op straat geven bewoners een ongemakkelijk gevoel. Er worden drugs gedeald als het donker wordt, zo is te zien op camerabeelden.

Verloedering

Er is volgens de burgemeester een duidelijke oorzaak van de verloedering. Vastgoedondernemers die panden bezitten met als doel er arbeidsmigranten te vestigen, doen vaak weinig om die huizen te onderhouden. „We zien tochtige huizen, vol met schimmel. In straten met veel arbeidsmigranten is nauwelijks sprake van sociale cohesie, waardoor hele wijken achteruitgaan. En dat is weer de perfecte voedingsbodem voor illegale activiteiten.”

Naar het originele bericht

Noot van de redactie:
de grote huisvestingslocaties aan de rand van gemeenten lijken nette oplossingen voor alle problemen, maar de in dit artikel omschreven situaties veranderen er niet door. De reeds bekende problemen zullen gewoonweg verplaatst worden.

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×