Home » Brabantse actiegroepen spannen samen tegen hotels voor honderden arbeidsmigranten: ‘Ze zouden nergens mogen komen’
In de media

Brabantse actiegroepen spannen samen tegen hotels voor honderden arbeidsmigranten: ‘Ze zouden nergens mogen komen’

400 is teveel (overal)

Niet bij hen om de hoek, en ook niet elders. Als het aan de samenspannende actievoerders uit Liempde, Veghel, Riel, Bergen op Zoom en het Limburgse Horst ligt, zou er nergens grootschalige opvang voor arbeiders uit Oost- en Midden-Europa mogen verrijzen.

Maar hebben ze een schijn van kans tegen de uitzendbureaus die zulke hotels optuigen? En tegen gemeenten die daaraan meewerken, omdat die niet willen dat al die honderdduizenden migranten versnipperd in de wijken wonen en daar voor overlast zorgen?

Wij willen zichtbaar maken dat dit overal kan gebeuren

Hoewel hun eigen woongenot hun belangrijkste motivatie is, richten de actiegroepen hun pijlen op de constructies die uitzendbureaus opzetten door voor de buitenlandse arbeidskrachten werk te koppelen aan een (duurbetaalde) plek in een migrantenhotel, wat wettelijk niet mag. De afgelopen drie jaar constateerde de Arbeidsinspectie bij 873 uitzendbureaus zulke en andere overtredingen.

Naar het originele bericht
Brabants Dagblad 12 september 2023
×