Home » BBB wil arbeidsmigranten op grond bedrijven huisvesten
Politiek

BBB wil arbeidsmigranten op grond bedrijven huisvesten

BNR – 26 oktober 2023 – Als het aan de BoerBurgerBeweging ligt, worden arbeidsmigranten in eerste instantie opgevangen op het terrein van de bedrijven die de arbeiders inzetten. Dat zegt Henk Vermeer, secretaris van de partij en nummer vier op de kandidatenlijst voor BBB bij de aanstaande verkiezingen. ‘Idealiter zou ieder bedrijf dat arbeidsmigranten inzet, ze ook moeten huisvesten op eigen terrein’, zegt hij in de BNR-podcast ‘En Gratis Bier Voor Iedereen’.

De partij spreekt van een ‘gereguleerde arbeidsmigratie’ waarbij het specifiek gaat om personeel dat ‘nodig is voor voedselzekerheid, techniek en medisch geschoold personeel’. ‘Zonder migratie is land- en tuinbouw onmogelijk op dit moment’, stelt Vermeer.

Huisvesting op terrein van werkgever

Vermeer schetst ook zijn ideaalbeeld voor arbeidsmigranten in Nederlanders: ‘Idealiter zou ieder bedrijf dat arbeidsmigranten inzet, ze ook moeten huisvesten op eigen terrein.’ Hij beseft echter dat huisvestingsregels dat ideaalbeeld tegenhouden. ‘Regels staan niet toe om woongelegenheid te bieden op een industrieterrein met hoge geluidsniveaus.

Naar het originele bericht

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×