Home » Arbeidsmigranten zorgen voor een onhoudbare situatie in Almelose probleemwijk 
Aadorp In de media

Arbeidsmigranten zorgen voor een onhoudbare situatie in Almelose probleemwijk 

RTV Oost, 11 mei 2024 – Naar schatting wonen er 2.200 arbeidsmigranten in Almelo. Ze worden onder andere gehuisvest in wijken die vaak zelf al de nodige problematiek kennen, zoals de Almelose wijk het Nieuwstraatkwartier. En de komst van een arbeidsmigrantenhotel? Dat is enkel het verplaatsen van het probleem.

Zorgen bij buurtbewoners over onhoudbare situatie arbeidsmigranten in Nieuwstraatkwartier: “Onze straat is een vergeten straatje”

RTV Oost, 11 mei 2024 – Huisjesmelkers die woningen opkopen om er vervolgens arbeidsmigranten te huisvesten. Bewoners uit het Nieuwstraatkwartier in Almelo willen dat het stopt. Naar schatting wonen er 2200 arbeidsmigranten in de stad. Ze worden onder meer gehuisvest in wijken die vaak zelf al de nodige problematiek kennen. Wat betekent dit voor de buurtbewoners? Robert van der Kolk uit het Nieuwstraatkwartier deelt zijn verhaal. “Als er niets verandert, houd ik mijn hart vast voor hoe het verder gaat.”

Het is een aangename plek, de tuinkamer van de 46-jarige Van der Kolk. De ruimte is omringd door glas. Achter de schuifpui staat een lange tafel met stoelen. Een plek waar de familie graag zit. Om te werken of om te ontspannen. Maar echt privacy is er niet altijd. De Almeloër wijst naar het huis naast hem. “Op dat dak stonden meerdere mannen. Ze keken recht bij ons naar binnen.”

Contact leggen

Het huis naast Van der Kolk wordt al jaren bewoond door arbeidsmigranten. “Eerst waren het Polen, toen Bulgaren, Roemenen en nu wonen er Hongaren. Een stel, heel vriendelijke mensen. Zij wonen hier nu al een tijdje. De arbeidsmigranten worden met busjes gebracht en wonen er gemiddeld een half jaar. Geen idee waar ze daarna naartoe gaan.”

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×