Home » Als het aan Aadorp ligt, gaat Almelose economisch ruimtelijke visie van tafel: ‘Krijgen bijval vanuit Den Haag en Brussel’
Aadorp

Als het aan Aadorp ligt, gaat Almelose economisch ruimtelijke visie van tafel: ‘Krijgen bijval vanuit Den Haag en Brussel’

1Twente, 4 april 2024 – Aadorp kan niet leven met de Economisch Ruimtelijke Visie 2040 van de gemeente Almelo. De concept visie is een paradigma, verzekert Bram Reinders van de Dorpscoöperatie Aadorp. ”De norm van nu is snelle economische vooruitgang. Er wordt voorbijgegaan aan welzijn op de lange termijn. Dit is het moment om het tij te doen keren.”

‘Nieuw denkend perspectief’ noemen ze het in Aadorp. En ze zijn er ook al de boer mee opgegaan om in Den Haag en Brussel draagvlak te creëren. ‘Welvaart betekent maximaliseren van korte termijnwinsten en dat gaat ten koste van duurzaamheid en welzijn op de lange termijn’ luidt de stelling van de Aadorpers. En het lijkt erop dat ze sympathie kweken met hun nieuw denkend perspectief.

Arbeidsmigranten

Reinders noemt de enorme bedrijfsterreinen, volgepakt met hectares grote distributiecentra als tastbare voorbeelden waar het fout gaat in Almelo. ”Groeiende werkgelegenheid met enorme problemen op de arbeidsmarkt resulteert in ellende op straat en in de wijk omdat Almelo geen arbeidsmigratiebeleid heeft ontwikkeld. Honderden arbeidsmigranten in een voormalig bedrijfspand huisvesten is niet de oplossing. Je moet om te beginnen van die verderfelijke lage lonen economie af. Het bedrijfsleven grijpt de lusten, de samenleving zit opgescheept met onbeheersbare lasten.”

“Het ontbreekt in Almelo aan een lokaal arbeidsmigratiebeleid waar de samenleving bij moet worden betrokken”

BRAM REINDERS, DORPSCOÖPERATIE AADORP

Volgens het dorpsbestuur is de rek er bij de samenleving wel zo’n beetje uit als het gaat om bijvoorbeeld de gevolgen van de lage lonen economie. ”En dat vinden we niet omdat om de hoek nabij Aadorp arbeidsmigranten zijn gehuisvest”, benadrukt Reinders. ”Het ontbreekt in Almelo aan een lokaal arbeidsmigratiebeleid waar de samenleving bij moet worden betrokken. Goed beleid is beter voor zowel de arbeidsmigrant zelf als voor de leefbaarheid in de stad. Deze mensen eindigen steeds vaker op straat omdat we het niet goed hebben geregeld.”

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×